Bábel fiai


A bábeli torony újjáépül, és új prófétát szólít magához.

Fülszöveg
Folyik a munka Bábelben, mert mindenki tudja: aki felhúzza a tornyot, azé a hatalom. Az építkezésnél használt ereklyék, amelyek egy másik világból származnak, kezdik felmondani a szolgálatot, a papság soraiban intrika üti fel a fejét és lázadással fenyeget. A próféta, aki a bábeli egyházat alapította, halott, a torony pedig a mi világunkból szólít magának új látnokot. 
Dávid, a korábban festőként dolgozó fiatalember egy ideje látása fokozatos elvesztésével küzd. Zavaros vízióiból megtudja, hogy a torony vette el szeme világát, ezért Bábelbe utazik, de hamarosan belekeveredik az egyházon belüli hatalmi játszmákba. Arzén, a város új főpapja, próbál kitörni édesapja árnyékából, a reformoknak azonban nincs helye ott, ahol vérrel és testrészekkel áldoznak Bábelnek. 
A bibliai Bábel történetére alapozott modern és kegyetlen regényben vallás és babona csap össze a racionalitással.

Gabo Könyvkiadó, 2014

Oldalszám: 404
A borítót Szabó Vince tervezte, Ziv Qual festményének felhasználásával.

A regény első fejezete itt elolvasható:

http://issuu.com/gabokiado/docs/babelfiai_elsofejezet

A regény születéséről, az írás folyamatáról itt meséltem bővebben. Ha a Bábel fiaihoz kapcsolódó többi blogbejegyzés is érdekel, kattints ide.

E-könyvként is kapható.

* * *

Vélemények a regényről


ekultura.hu, Szabó Dominik

„Mintha csak nekem írták volna a Bábel fiait: pont annyira történet- és háttérközpontú, amennyi a karakterekhez szükséges, miközben fontos kérdéseket feszeget, rendkívül élvezetes módon – az pedig már csak jól eső plusz, hogy mindez magyar szerző tollából született. Kemény, erős mű, amely rátelepszik az olvasó lelkére, hogy azért mi se könnyű szívvel álljunk fel a befejező lapoktól. ”

* * *

kilencedik.huPusztai Dániel

„Ahogy az ihlető forrásul szolgáló ószövetségi történet, úgy ez a regény sem vidám vagy felhőtlen… ám mivel az író egyetlen karaktert sem idealizál vagy démonizál, így a történetben végig megtalálható az emberek iránt érzett megértés.
A Bábel fiai egy kegyetlen történet humanista elmesélése, és ebben rejlik az ereje.”

* * *

Próza NostraFekete I. Alfonz

„A körülölelt történetfogyasztó a történet olvasása során egyetlen egyszer sem tudja megtörni a delejt, a Bábel fiai pedig biztatja, fogyasszon még többet az általa előidézett kábultságból.”

* * *

sfmag.huLőrinczy Judit

„Moskát Anita minden túlzás nélkül a magyar fantasy irodalom egyik legnagyobb ígérete.”

* * *

MandinerPintér Bence

„Nem vagyok nagy fantasy-rajongó, magyar viszonylatban ez nekem mindig a táltosokkal meg ősmagyar dolgokkal operáló, kissé unalmas próbálkozásokat jelentette. Nyilván arrafelé is akadnak gyöngyszemek, elvétve. Kifejezetten üdítő tehát a két szerző könyve, amelyek sikeresen elszakadnak ettől a miliőtől.”

* * *


„Szerencsére Moskát Anita kért még lapot a tizenkilencre, és olyan finist írt, amiben nem igazán jó a szereplőknek, de egyszerűen így a leghitelesebb, ami velük történik.”